Kdo říká, že se o Vánocích musí všechno cukroví péct? Dejte šanci nepečenému cukroví,
které s našimi recepty připravíte během chvilky.
Čokoládový salám
Čokoládová šiška, salám nebo rolka: tahle čokoládová bomba zmizí ze stolu během chvilky.
Ingredience:
250 g tuku
250 g cukru
40 g kakaa
2 vejce
2 lžíce rumu
1 lžíce oříšků
1 lžíce nastrouhaného kokosu
250 g dětských piškotů
Postup:
1. Utřete v misce tuk s cukrem a vejci.
2. Přisypte oříšky nasekané na jemno, lžíci nastrouhaného kokosu, kakao a piškoty
rozdrolené na menší kousky.
3. Pomocí válečku vyválejte těsto do tvaru šišek. Ty obalte v kokosu a nechte ztuhnout.
4. Nakrájejte šišky na plátky a podávejte.
Burizonové koule
Vánoční cukroví, které skvěle vypadá a ještě líp chutná. Burizonové koule na vašem
vánočním stole nesmí chybět!
Ingredience:
1 sáček burizonů
1 kondenzované mléko
120 g másla
160 g cukru
čokoládová poleva
papírové košíčky
Postup:
1. Nasypte cukr do hrnce. Zahřívejte tak dlouho, dokud nezkaramelizuje.
2. Za stálého míchání přidejte do hrnce slazené mléko a máslo.
3. Přisypte burizony a promíchejte.
4. Nechte trochu vychladnout a pusťte se do tvarování kuliček.
5. Čokoládovou polevu rozehřejte a ozdobte s ní burizonové koule.
6. Hotové kuličky vložte do papírových košíčků.
Kokosové kuličky
Nepečené kuličky s kokosem budete mít hotové raz dva. Kombinaci bílé čokolády, másla a
kokosu nikdo neodolá.
Ingredience:
100 g strouhaného kokosu
200 g bílé čokolády
100 g moučkového cukru
15 g másla
kokos na obalení
Postup:
1. Připravte do kastrůlku horkou vodní lázeň. Rozpusťte do ní máslo s bílou čokoládou.
2. Přidejte moučkový cukr a strouhaný kokos. Dobře promíchejte a nechte vychladnout.
3. Začněte s tvarováním menších kuliček. Ty obalte v kokosu a můžete podávat.