Zákaznický servis +420 466 040 440 (Po–Pá: 7:00–20:00, So 8:00–16:00)

Menu

Košík

Váš košík je prázdný. No není to škoda?

Nakupování u nás je radost. A prázdný košík je tak smutný :-(

Košík

Váš košík je prázdný. No není to škoda?

Nakupování u nás je radost. A prázdný košík je tak smutný :-(

Domů
>
Darujte k Vánocům jedlé dárky - jak na ně?

Blog

To nejdůležitější, co potřebujete při péči o domácí mazlíčky Jak si pohodlně kontrolovat zdraví v době kovidové Tipy Lucie Benešové, jak být fit Darujte k Vánocům jedlé dárky - jak na ně? Vánoční večeře plná vychytávek a tradic 5 tipů na vánoční úklid Vyzkoušejte tohle nepečené cukroví Vánoční novinky do ložnice i obýváku Tyhle dárky udělají vašim blízkým radost! Vánoce pro domácí mazlíčky Recepty na sladké Vánoce Podzimní kolekce Lucie Benešové Podzimní dekorace Nejoblíbenější krémové polévky Trendy barvy tohoto podzimu Rozdělte si kuchyni podle pracovních zón Recepty na dobroty z domácí pekárny 3 tipy, jak snadno připravit nedělní oběd Jak připravit zahradu na podzim a zimu 3 triky, jak na stylovou koupelnu za dostupné ceny Čistá podlaha a okna bez námahy a mokrých rukou! Tipy, jak si po prázdninách odpočinout Poznejte tajemství aromaterapie a provoňte svůj domov Doplňky do kuchyně, které si zamilujete Tipy, jak na úložné prostory v malém bytě Jak nenechat vlasy v létě uschnout? Dopřejte jim tu správnou péči! Připravte se na rodinný piknik Zahradní nářadí, které by vám doma nemělo chybět 4 tipy, jak správně vybrat nové hrnce a pánve 4 tipy, jak proměnit vaši zahradu v dětské hřiště Jak se připravit na kempování? Objevte trend léta: námořnický styl! Propadněte kávovému šílenství 3 triky, jak opticky zvětšit malou koupelnu! 4 tipy, jak jednoduše zatočit s nepořádkem 6 rad, jak grilovat jako šéf Hurá na piknik! Jak si užít jídlo v přírodě? Barevný textil do kuchyně 4 rady, jak rychle uklidit po prodlouženém víkendu Zahrada, hobby a grilování

Darujte k Vánocům jedlé dárky - jak na ně?

Překvapte letos o Vánocích jedlými dárky! Připravte doma domácí granolu, pečený čaj nebo nutelu.

Domácí granola se sušeným ovocem

Pečené müsli potěší všechny milovníky snídaní. Pokud hotovou granolu nasypete do skleněné dózy s víkem, zůstane křupavá až měsíc.

Ingredience
300 g ovesných vloček
50 g vlašských ořechů
40 g slunečnicových semínek
40 g dýňových semínek
80 g mandlí
50 g datlí
50 g sušených švestek
7 lžic medu nebo javorového sirupu

Postup:
1.    Předehřejte troubu na 160 stupňů. Pomocí sekáčku nasekejte vlašské ořechy a mandle nahrubo. Nasypte je do misky a přidejte k nim ovesné vločky, slunečnicová a dýňová semínka.
2.    Do směsi přidejte med a promíchejte. Vše vložte na plech s pečicím papírem a dejte péct na 10 minut.
3.    Směs v troubě několikrát promíchejte. Po uplynutí 10 minut přidejte sušené švestky a datle a nechte granolu péct dalších 10 minut.  
4.    Zlatavou granolu vytáhněte z trouby a nechte vychladnout. Poté ji přesypte do skleněné dózy s víkem a věnujte jako dárek.


Pečený čaj

Máte doma hromadu jablek nebo hrušek ze zahrady? Připravte z nich pečený čaj, kterým obdarujte děti i dospělé. Potěší je sladká vůně ovoce a aroma skořice a hřebíčku.

Ingredience
1 kg jablek nebo hrušek
300 g třtinového cukru
skořice
badyán
hřebíček
rozinky

Postup
1.    Na hluboký plech vložte na malé kousky nakrájené ovoce. Kromě jablek nebo hrušek můžete použít také například pomeranče, jahody, borůvky, meruňky nebo švestky.
2.    K ovoci přisypte skořici, badyán a hřebíček. Plech přikryjte víkem nebo alobalem a vložte do předehřáté trouby na  220 stupňů. Nechte péct 30 minut.
3.    Potom ovoce promíchejte a dejte péct na dalších 15 minut.
4.    Hotový čaj vložte do zavařovací sklenice. Víko zavřete a sklenici obraťte vzhůru nohama. 


Domácí nutela

Obdarujte blízké domácím lískooříškovým krémem, který obsahuje jen oříšky, mléčnou čokoládu a kakao. Tahle nutela je dárek na jistotu.

Ingredience
350 g lískových oříšků
50 g tmavé čokolády
1 lžíce ořechového oleje
3 lžíce kakaa
1 lžička mleté skořice

Postup
1.    Na plech rovnoměrně rozprostřete lískové oříšky. Vložte je do trouby předehřáté na 180 stupňů. Nechte péct asi 15 minut.
2.    Vytáhněte oříšky z trouby a pomocí utěrky je promněte a zbavte slupek.
3.    Hoďte oříšky do mixéru a rozmixujte je na hladkou pastu. 
4.    Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. K namletým oříškům přidejte lžíci ořechového oleje, kakao, skořici a rozpuštěnou čokoládu. Vše zmixujte dohromady. 
5.    Hotovou nutelu uskladněte v lednici, kde hezky ztuhne.
 

Související produkty