Přinášíme vám 3 nejlepší recepty na krémovou polévku, která v chladných dnech zasytí a zahřeje. Základem každé polévky je tyčový mixér, který najdete na Astoreo.
Brokolicová polévka
Nejtypičtější krémová polévka, kterou musí milovat opravdu každý. Příjemná chuť brokolice spojená s lahodnou smetanou vám zaručeně dodá sílu a energii.
![]() |
Ingredience 500 g brokolice 500 ml zeleninového vývaru 1 malá cibule 3 menší brambory 200 ml smetany na vaření |
Postup
1. Brokolici rozdělte na malé kousky.
2. Na oleji osmažte cibulku.
3. Až se cibulka osmaží, do hrnce přidejte nakrájené brambory a zalijte směs horkým vývarem.
4. Vařte brambory dokud nebudou skoro uvařené a přidejte do hrnce brokolici.
5. Potom nechte vařit než brokolice a brambory úplně nezměknou.
6. Vezměte si tyčový mixér a všechno spolu zmixujte dohromady.
7. Do rozmixované polévky nalijte smetanu na vaření, nechte přejít varem a můžete podávat.
FIT TIP: Pokud držíte dietu, vynechte smetanu na vaření. Polévka je vynikající v obou případech.
Žampionový krém
Ten pravý oběd pro labužníky.
![]() |
Ingredience 500 g žampionů 200 ml smetany na vaření 500 ml vývar (zeleninový, ale chutná výborně i s hovězím) 1 malá cibule 1 česnek sůl koření |
Postup
1. Žampiony očistěte od slupky a nakrájejte na menší plátky, pozor ale ať nejsou příliš tenké.
2. Na pánvi orestujte cibuli a česnek (česnek dejte do pánve i když je olej ještě studený, pustí tak do oleje tu správnou chuť).
3. K orestované cibuli přidejte žampiony, dochuťte je a nechte je vařit, dokud nebudou hotové.
4. Zalijte žampiony vývarem a přiveďte polévku k varu.
5. Vezměte mixér a celou směs pořádně rozmixujte.
6. Na závěr přilijte smetanu podle chuti, nechte přejít varem a skvělý oběd je na světě.
TIP: Na začátku vaření si odložte pár malých kousků žampionů, které samostatně opražte. Hodí se na finální dozdobení.
Hokkaido polévka – říjnový must-have
![]() |
Ingredience 1 dýně hokkaido (cca 600 g) 1 cibule 500 ml zeleninového vývaru 3 stroužky česneku zakysaná smetana (na dozdobení) sůl koření |
Postup
1. Hokkaido rozkrojte na polovinu, vyberte semínka a zbavte ji slupky. Takto připravenou dýni nakrájejte na malé kousky, aby se co nejrychleji uvařila.
2. V hrnci si na oleji připravte cibuli a česnek, které restujte dozlata.
3. K cibuli a česneku přidejte hokkaido a nechte minutu orestovat.
4. Přilijte polovinu vývaru a nechte chvíli podusit pod pokličkou.
5. Až hokkaido změkne, můžete dolít zbytek vývaru a nechat povařit.
6. Směs rozmixujte a až bude polévka dost hustá, přidejte trochu vody.
7. Polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany.