Zákaznický servis +420 466 040 440 (Po–Pá: 7:00–20:00, So 8:00–16:00)

Menu

Košík

Váš košík je prázdný. No není to škoda?

Nakupování u nás je radost. A prázdný košík je tak smutný :-(

Košík

Váš košík je prázdný. No není to škoda?

Nakupování u nás je radost. A prázdný košík je tak smutný :-(

Domů
>
Nejoblíbenější krémové polévky

Nejoblíbenější krémové polévky

Přinášíme vám 3 nejlepší recepty na krémovou polévku, která v chladných dnech zasytí a zahřeje. Základem každé polévky je tyčový mixér, který najdete na Astoreo.

 

Brokolicová polévka

Nejtypičtější krémová polévka, kterou musí milovat opravdu každý. Příjemná chuť brokolice spojená s lahodnou smetanou vám zaručeně dodá sílu a energii.

Ingredience

500 g brokolice

500 ml zeleninového vývaru

1 malá cibule

3 menší brambory

200 ml smetany na vaření

 

Postup

1.      Brokolici rozdělte na malé kousky.

2.      Na oleji osmažte cibulku.

3.      Až se cibulka osmaží, do hrnce přidejte nakrájené brambory a zalijte směs horkým vývarem.

4.      Vařte brambory dokud nebudou skoro uvařené a přidejte do hrnce brokolici.

5.      Potom nechte vařit než brokolice a brambory úplně nezměknou.

6.      Vezměte si tyčový mixér a všechno spolu zmixujte dohromady.

7.      Do rozmixované polévky nalijte smetanu na vaření, nechte přejít varem a můžete podávat.

 

FIT TIP: Pokud držíte dietu, vynechte smetanu na vaření. Polévka je vynikající v obou případech.

 

 

Žampionový krém

Ten pravý oběd pro labužníky.

Ingredience

500 g žampionů

200 ml smetany na vaření

500 ml vývar (zeleninový, ale chutná výborně i s hovězím)

1 malá cibule

1 česnek

sůl

koření

 

Postup

1.      Žampiony očistěte od slupky a nakrájejte na menší plátky, pozor ale ať nejsou příliš tenké.

2.      Na pánvi orestujte cibuli a česnek (česnek dejte do pánve i když je olej ještě studený, pustí tak do oleje tu správnou chuť).

3.      K orestované cibuli přidejte žampiony, dochuťte je a nechte je vařit, dokud nebudou hotové.

4.      Zalijte žampiony vývarem a přiveďte polévku k varu.

5.      Vezměte mixér a celou směs pořádně rozmixujte.

6.      Na závěr přilijte smetanu podle chuti, nechte přejít varem a skvělý oběd je na světě.

 

TIP: Na začátku vaření si odložte pár malých kousků žampionů, které samostatně opražte. Hodí se na finální dozdobení.

 

 

Hokkaido polévka – říjnový must-have

 

Ingredience

1 dýně hokkaido (cca 600 g)

1 cibule

500 ml zeleninového vývaru

3 stroužky česneku

zakysaná smetana (na dozdobení)

sůl

koření

 

Postup

1.      Hokkaido rozkrojte na polovinu, vyberte semínka a zbavte ji slupky. Takto připravenou dýni nakrájejte na malé kousky, aby se co nejrychleji uvařila.

2.      V hrnci si na oleji připravte cibuli a česnek, které restujte dozlata.

3.      K cibuli a česneku přidejte hokkaido a nechte minutu orestovat.

4.      Přilijte polovinu vývaru a nechte chvíli podusit pod pokličkou.

5.      Až hokkaido změkne, můžete dolít zbytek vývaru a nechat povařit.

6.      Směs rozmixujte a až bude polévka dost hustá, přidejte trochu vody.

7.      Polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany.

 

 

Související produkty