Zákaznický servis +420 466 040 440 (Po–Pá: 7:00–20:00, So 8:00–16:00)

Menu

Hledat

Košík

Váš košík je prázdný. No není to škoda?

Nakupování u nás je radost. A prázdný košík je tak smutný :-(

Košík

Váš košík je prázdný. No není to škoda?

Nakupování u nás je radost. A prázdný košík je tak smutný :-(

Domů
>
Recepty na dobroty z domácí pekárny

Recepty na dobroty z domácí pekárny

Upečte si banánový chlebíček, křupavé rohlíky nebo těsto na pizzu v domácí pekárně

 

Banánový chlebíček

Tenhle sladký chléb z banánů si prostě zamilujete.

 

Ingredience:

  • 150 g cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 250 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 2 banány
  • Půl lžičky jedlé sody

 

Postup:

  1. Vložte do nádoby olej, vejce, jedlou sodu, rozmačkané banány, cukr, hladkou mouku a kypřicí prášek.
  2. Pekárnu nastavte na režim těsto a nechte chvíli míchat.
  3. Nastavte na 50 minut program pečení.
  4. Po uplynutí času se na chléb podívejte, a pokud nebude kůrka upečená dozlatova, nechte ho péct dalších 15 minut. Nádobu potom vyjměte z pekárny a nechte 10 minut chladnout. 

 

Rohlíky a housky

Vychutnejte si ještě teplé rohlíky a housky z domácí pekárny. 

 

Ingredience:

  • 600 g chlebové mouky
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 300 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru

 

Postup:

  1. Z uvedených ingrediencí připravte těsto a rozdělte ho na 12 kousků ve tvaru menší koule.
  2. Jednotlivé kusy položte na vymazaný plech. Vezměte si k ruce vykrajovátko a u každé housky vykrojte střed 1 cm do hloubky. Potom je rozdělte pomocí nože na 6 částí.
  3. Na připravené housky dejte potravinovou fólii a nechte je přibližně hodinu kynout na teplém místě..
  4. Sundejte z housek fólii, potřete je trochou mléka a zasypte moukou.
  5. Troubu předehřejte na 180°C. Housky v ní pak pečte asi půl hodiny, dokud nebudou mít zlatavou barvu.

 

Těsto na pizzu

Zapomeňte na mraženou pizzu a připravte si těsto, které chutná jako z italské restaurace.

 

Ingredience:

  • 250 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 g polohrubé mouky

 

Postup:

  1. Vložte uvedené ingredience do nádoby a do dávkovače na droždí vložte sušené droždí. Zvolte odpovídající program a hmotnost na pekárně a přístroj zapněte.

 

 

Související produkty

Novinky z našeho blogu

Všechny články