Zákaznický servis +420 466 040 440 (Po–Pá: 7:00–20:00, So 8:00–16:00)

Menu

Košík

Váš košík je prázdný. No není to škoda?

Nakupování u nás je radost. A prázdný košík je tak smutný :-(

Košík

Váš košík je prázdný. No není to škoda?

Nakupování u nás je radost. A prázdný košík je tak smutný :-(

Domů
>
Rozdělte si kuchyni podle pracovních zón

Blog

To nejdůležitější, co potřebujete při péči o domácí mazlíčky Jak si pohodlně kontrolovat zdraví v době kovidové Tipy Lucie Benešové, jak být fit Darujte k Vánocům jedlé dárky - jak na ně? Vánoční večeře plná vychytávek a tradic 5 tipů na vánoční úklid Vyzkoušejte tohle nepečené cukroví Vánoční novinky do ložnice i obýváku Tyhle dárky udělají vašim blízkým radost! Vánoce pro domácí mazlíčky Recepty na sladké Vánoce Podzimní kolekce Lucie Benešové Podzimní dekorace Nejoblíbenější krémové polévky Trendy barvy tohoto podzimu Rozdělte si kuchyni podle pracovních zón Recepty na dobroty z domácí pekárny 3 tipy, jak snadno připravit nedělní oběd Jak připravit zahradu na podzim a zimu 3 triky, jak na stylovou koupelnu za dostupné ceny Čistá podlaha a okna bez námahy a mokrých rukou! Tipy, jak si po prázdninách odpočinout Poznejte tajemství aromaterapie a provoňte svůj domov Doplňky do kuchyně, které si zamilujete Tipy, jak na úložné prostory v malém bytě Jak nenechat vlasy v létě uschnout? Dopřejte jim tu správnou péči! Připravte se na rodinný piknik Zahradní nářadí, které by vám doma nemělo chybět 4 tipy, jak správně vybrat nové hrnce a pánve 4 tipy, jak proměnit vaši zahradu v dětské hřiště Jak se připravit na kempování? Objevte trend léta: námořnický styl! Propadněte kávovému šílenství 3 triky, jak opticky zvětšit malou koupelnu! 4 tipy, jak jednoduše zatočit s nepořádkem 6 rad, jak grilovat jako šéf Hurá na piknik! Jak si užít jídlo v přírodě? Barevný textil do kuchyně 4 rady, jak rychle uklidit po prodlouženém víkendu Zahrada, hobby a grilování

Rozdělte si kuchyni podle pracovních zón

Tajemství rychlého a dobrého vaření bez zbytečného nepořádku spočívá v dobrém rozmístění kuchyně. Ulehčete si život a vaření efektivním rozdělením kuchyně podle pracovních zón.

5 základních zón

Každá kuchyně by se měla skládat z těchto pěti základních zón – zóna na potraviny, nádobí, umývání, přípravu jídla a poslední na vaření. Hlavním prvkem je taktéž vzájemné propojení všech zón. Zóna na nádobí musí být hned u zóny na umývání –nádobí můžete z myčky nebo z odkapávače odložit přímo na svoje msto bez zbytečného cestování přes polovinu kuchyně. Také zóna na přípravu by měla být co nejblíže té na vaření. Tak můžete předpřipravené suroviny hned tepelně zpracovat.

 

Složení jednotlivých zón

 

  • Zóna na potraviny

V této části by se měly nacházet všechny vaše potraviny. Ať už v ledničce nebo uložené v různých nádobách. Uložte si je podle svých preferencí, jen ty nejběžnější si ukládejte co nejblíže k sobě. Naopak ty, které používáte jenom občas, uložte do vyšších polic.

 

  • Zóna na nádobí

Odložte si tady všechno nádobí, které pravidelně používáte. Hrnky, příbory a samozřejmě i sada talířů si musí najít svoje místo. Tato zóna musí být uložená hned u té na umývání.

 

  • Zóna na umývání nádobí

Tato část se skládá ze všeho, co potřebujete na umývání nádobí. Myčka na nádobí, dřez, utěrkyčisticí přípravek. Pokud nemáte myčku, určitě se vám bude hodit i odkapávač, díky kterému mokré nádobí uložíte bezpečně na bok.

 

  • Zóna na přípravu

Příprava surovin na zpracování probíhá právě v této části. Proto by tam neměly chybět nože, kuchyňské prkénko a různé koření, které pravidelně na dochucení potřebujete.

 

  • Zóna na vaření

Poslední a nejdůležitější část kuchyně. V této části probíhá celé kouzlo, proto si ji uzpůsobte přesně podle vašich představ. Určitě tam nesmí chybět sporák, mikrovlnná trouba a samozřejmě hrnce a pánve, které používáte na pečení a vaření. K ruce si vezměte i kořenku. Využijete ji na finální úpravy.

 

 

Související produkty